Posted on Leave a comment

Studentskyltar – hur ska jag välja foto?

välja rätt foto till studentplakatet

Det kanske viktigaste ni ska göra vid beställning av studentskyltar är att välja foto på den blivande studenten. Kanske låter som en lätt uppgift men det kan vara svårt ibland att hitta den där rätta bilden som är rolig men inte allt för pinsam för studenten.

Här gäller det att känna av hur din blivande student är, en del tycker nästan allt är pinsamt medan andra aldrig tycker något är pinsamt!

Vanligaste fotot till studentskylt

Den allra vanligaste bilden vi sett är en bild på den blivande studenten när de är små och är grisiga, antingen från mat eller lera. Med det sagt så är det absolut inget måste och inte så att alla tar en bild från när de är små och grisiga. Det finns allt möjligt från fina skolbilder till suddiga bebisbilder.

Vad ska man inte välja

Vi brukar avråda från att använda bilder där studenten inte har några kläder och är alltför utlämnande. De flesta tycker inte att det är ok att en stor bild på studentplakatet visar dem som nakna, även om de var små och söta vid tillfället. Här får man ha lite känsla för vart gränsen går!

Sedan som vi tidigare varit inne på bör man inte heller välja en bild till studentskylten som den blivande studenten kommer att tycka är alltför pinsam.

Du vill att det endast ska vara en rolig och lättsam dag och studenten blir glad när den ser sitt studentplakat.

Bild och text

Vad ska man då välja för bild och text till studentskylten? Texten brukar inte vara det som är i fokus och är vanligen Grattis “Anton” och eventuellt klass.

Därför fokuserar vi mer på bilden till skylten. Du har säkert massor av bilder som du väljer mellan, allt från bebisbilden till den där fina bilden ni tog förra sommaren. Så hur kan man välja rätt bland alla dessa bilder?

Av erfarenhet brukar bilder på när studenten var mindre gå hem bättre än en nyare bild som ni tycker är fin. Ofta kan det vara det mest pinsamma när det är en fin bild på dem som de ser ut nu.

På en bebisbild eller barnbild är de söta på och då det är vanligt kommer många fler att ha samma stuk av bild. Men ta en bild som ni tror att studenten kommer att känna igen.

Bebisar kan ju se rätt lika ut och det kan då vara svårt att identifiera sin studentskylt, kanske har studenten själv knappt sett bilden förut!

Att tänka på vid val av design till studentplakatet

Förutom att tänka på att välja en bild som inte är pinsam för studenten finns det även några fler saker som är bra att ha i åtanke vid design av studentskylt.

  • Fotot ska gärna vara av god kvalitet. Vi vet däremot att många kanske har foton på papper och inte digitalt som de vill trycka på sin studentskylt. Detta går alldeles utmärkt, ni kan läsa vår guide om hur man digitaliserar dessa bilder på bästa sätt.
  • Välj med omsorg vilken bild ni visar upp på studentskylten.
  • Texten är vanligen: Grattis till studenten och studentens klass och namn. Men du kan självklart designa med vilken text du önskar och tycker passar just din studentskylt.
  • Regnskydd – ja det regnar tyvärr ofta här i Sverige även på studenten när vi gärna vill ha strålande sol. Det är därför klokt att se till att beställa en regnskyddad studentskylt. Alla våra studentskyltar är i regnsäkert material!
  • Vilken storlek? Vanligaste storleken för en studentskylt är 50×70 men det finns även mindre och större skyltar att beställa, för dessa storlekar kan ni maila in er order. Tänk att du ska orka hålla uppe studentskylten under en längre tid innan studenten hittar sin studentskylt.
  • Pinne – det är bra att ha en pinne till sin studentskylt. De flesta studentplakat säljs med pinne och det ingår alltid när ni handlar av oss!
  • När behöver du att din studentskylt levereras. Beställ i god tid för att säkra leverans i tid. Är du ute i sista minuten kolla upp så ditt studentplakat snabbt kan levereras.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *