Studentskyltar.se

Dags för studentfirande?

Snabb, enkelt, billigt säger de flesta att de är. Men vilka ska man välja för sin studentskylt? Vi hjälper dig hitta rätt. 

850

Studentmottagning

Efter att studenterna har sprungit ut och åkt runt med sina vänner brukar man ha en studentmottagning. 

När det kommer till studentmottagning finns det inget rätt eller fel eller måsten. Alla får ha den mottagning de vill ha, eller ingen alls också för den delen. 

Vanligen samlas man med sin familj och släkt för att fika eller äta tillsammans. Många har mottagningen hemma men är man många kan det vara enklare att hyra en lokal med catering. Även här finns det olika grader av hur mycket du vill ordna själv. Glöm bara inte att tänka på att det kan regna. Planerar man en trädgårdsmottagning är det bra att ha en back-up så man kan gå in om det blir dåligt väder. 

Tips till mottagningen

Börja planeringen i god tid. Det första ni ska bestämma är vilka ni ska bjuda och hur stor studentmottagning ni vill ha. Ska ni ha familj och släkt eller även vänner. Ska vänner vara med är det bra att tänka det som en öppet hus mottagning då de med stor sannolikhet ska till flera mottagningar under samma dag. 

Mat och dryck

Vill ni bjuda på mat eller fika. Det är det första man får bestämma sig för. Detta kanske hänger ihop med hur många man vill bjuda, vilken tid mottagningen är och om det ska vara öppet hus eller en tidsbestämd mottagning. Att tänka på när det kommer till mat och dryck är att det ska hålla sig under en längre tid om man har öppet hus. Det kan även vara bättre med mindre snittar eller liknande så kan de som kommer välja hur mycket de vill äta. 

Vill du ha fika finns det massor man kan göra för att göra det extra festligt. En tårta är roligt men om det är många som ska bjudas kan det vara enklare med mindre saker som muffins pyntade i gult och blått eller kakor av olika slag som pyntas. 

När det kommer till dryck är det viktigaste att det finns både alkohol och alkoholfri dryck. För att hålla drycken kall länge kan ni lägga drycken i ett isbad. Ta en stor skål, hink eller tunna och lägg ner massor av is. Det finns även uppblåsbara varianter som kan användas som kylning av dryck. Då det kan gå åt stora mängder is är det bra att planera in detta i förväg. Man kan även använda sig av olika kylklampar för de håller sig kalla längre än is, speciellt om det är en varm sommardag. 

Dekoration

Det finns otroligt mycket som man kan pynta sin studentmottagning med. Allt från serpertiner i blågult till vimplar med studentens bild på. 

Det klassiska är ballonger, vimplar och serpentiner i blågult. Det brukar bli en hel del blommor som har hängt runt halsen under dagen så se till att ha en del lediga vaser att sätta dem i. Du kan även pynta lite extra med blommor eller grönska. Det är fint att göra en girland av blommor. Vill du göra det bör du göra ett test innan för det kan vara svårt att få till det som man vill ha det om man inte har den kunskapen sen tidigare.