q Studentbild? Vi hjälper er! - Studentskyltar.se

Studentskyltar.se

Studentbild?

Vi hjälper er!

Studentbild

Endast 439 kr

Studentbild för studenten 2022

Har ni fått uppdraget att beställa studentbild till examen 2022? Grattis, det har aldrig varit enklare eller billigare! Vi har gjort processen så smidig som möjligt för att det ska gå enkelt, snabbt och bli helt rätt, samtidigt som ni får ett riktigt bra pris! Använd vårt designverktyg nedan för att skapa ert alldeles egna studentplakatendast 3 minuter och få den levererad direkt hem! Studentskylten är ett minne för livet, låt oss förverkliga det åt er!

kundensbild skyltsram
DESIGNA DIN STUDENTSKYLT HÄR
439 kr (Enkelsidig skylt)
Börja med att välja tema:
Ladda upp din bild
Rotera bilden
Justera storlek på bilden
Namn
Välj Typsnitt
Välj Färg
Klass
Välj Typsnitt
Välj Färg

Storlek: 50×70 cm

Tjocklek: 3 mm

Material: PVC

Vattenfast: Skylt och tryck är gjord i material som klarar regn och vatten helt utan problem.

Pinne: med dubbelhäftande tejp som enkelt fästes på skylten ingår.

Hur designar vi studentbilden?

Designprocessen är väldigt enkel och går att genomföra på endast ca 3 minuter.

1. Ladda upp bild.
2. Välj bakgrundsmall och skriv i text.
Klart!
 

Det folk oftast har lite funderingar kring är bildkvalitén, kommer bilden verkligen bli bra? Vi har därför gått igenom hur man bäst går tillväga för att den ska bli perfekt på skylten i vår guide. 

Vi har dessutom lagt in en teknisk spärr som säger till automatiskt om kvalitén är för låg, så att ni inte behöver oroa er! 

studentskyltar

Studentbild brukar användas som ett annat ord för studentskylt eller studentplakat. Det vill säga den skylt som man håller upp när studenten springer ut på avslutningsdagen för att hitta sin familj.

Ett studentplakat har blivit ett vanligt inslag på studenten och de allra flesta gör en studentskylt. Det är enkelt att skapa din studentskylt online och du behöver endast ladda upp ett foto och lägga in din design så är du redo att skicka ditt studentplakat.

Den klassiska studentskylten pryds av en bild eller flera bilder på studenten och ofta någon mer design exempelvis gula och blå ballonger och studentens namn och årtal. Genom att alla som vill fira studenten håller upp ett studentplakat underlättar det för studenterna att hitta sin familj i folkhavet utanför skolan.

Gör affisch av ditt studentplakat

När du ska beställa din studentbild 2022 kan du även göra en affisch för att använda vid studentmottagningen men du får även då ett extra minne från den stora dagen.

Det finns flera olika storlekar och du kan också ha ditt studentplakat framme på studentmottagningen.

Bilden på ditt studentplakat

När du ska designa din studentskylt kan du välja att ha flera bilder i stället för en bild som är det klassiska valet. Ditt studentplakat kan även vara dubbelsidigt vilket ger än fler möjligheter till att använda flera olika foton, kanske ta en på framsidan och en annan på baksidan.

Med ett dubbelsidigt plakat kan både de bakom och framför enkelt se vem det tillhör och du får en extra bra synlighet.

Vad ska man då välja för foto till sin studentskylt? Vanligen väljer man ett foto på studenten från när de var yngre och gärna ett lite roligt foto. Den klassiska bilden är en matbild när den lille är helt grisig runt munnen.

Just grisig brukar vara populärt att välja men tänk på att det inte får bli pinsamt för studenten. En del kanske inte vill visa upp den där halvnakna bilden som ni föräldrar tycker är otroligt rolig och söt men studenten själv tycker är otroligt pinsam.

Det finns däremot inga rätt eller fel när det kommer till val av bild eller bilder utan det viktigaste är att tänka på att studenten får en bra glädjefylld dag samt att de enkelt kan känna igen sin bild när de ser sitt studentplakat bland alla andra.

Digitalisera dina gamla foton

Har ni en bild som är perfekt för Studentskylten men råkar vara på ett gammalt pappersfoto? Ingen fara! Här går vi igenom hur ni enkelt kan skapa en digital version av bilden.

Sen kan ni använda den när ni designar er skylt ovan!

digitalisera gamla pappersbilder för studentskylt

1. Välj de bilder ni vill använda

Första steget är att gå igenom gamla foton och välja ut de som passar för Studentbilden. Oftast väljer man en lite pinsam bild när den blivande studenten kanske sitter på pottan, har kladdat mat över hela ansiktet eller annan rolig situation från barndomen.

Det kan vara bra att välja några stycken foton, då kan ni digitalisera dem samtidigt och sedan experimentera med våra olika bakgrundsmallar för att se vilken som fungerar bäst som studentplakat!

2. Mobilkamera + App = Sant

Har ni inte tillgång till en riktig scanner går det i dag alldeles utmärkt att digitalisera era gamla foton med en modern mobilkamera! Det gäller bara att använda sig av rätt app (varav det finns en uppsjö). Här tipsar vi om våra favoriter:

CamScanner
Finns som både betalversion och gratisvariant.
En superpopulär mobilscanner-app med hela 750+ miljoner nedladdningar.
Ladda hem för Android
Ladda hem för iOS

Produkter till studentplakat

Förutom att göra affischer för att komplettera studentskylten kan man göra så mycket mer.

Det finns diverse produkter som du kan trycka upp din studentbild på, till exempel en nalle med t-shirt med tryck att hänga runt halsen, en mugg till studentfrukosten, heliumballonger med en bild av ditt studentplakat tryckt på med mera. Vill man verkligen gå all in på studenten så är det fullt möjligt.

Tillbehör studentbilden

Det finns två tillbehör som du bör se till att ha till ditt studentplakat och det är regnskydd och pinne.

Utan dessa två är det risk att du inte kan använda ditt studentplakat som tänkt. Som tur var är detta tillbehör som vanligen ingår när man beställer en studentskylt men dubbelkolla så att det verkligen gör det i din beställning.

Förutom dessa nödvändiga tillbehör kan man även lägga till fler saker till sin studentbild om man önskar.

Exempelvis kan man ha ballonger, blommor, nallar med mera. Dessa kan antingen hängas runt studentens hals eller på ditt studentplakat.

Skicka studentbild?

Det är inga problem att skicka din studentskylt inom Sverige. Den paketeras för att hålla och säkert komma fram till dig i bra skick.

Tänk bara på att vara ute i god tid så studentskylten hinner levereras i tid.

Studenten brukar ju firas ungefär samtidigt inom hela Sverige och därmed vill alla beställa studentplakat samtidigt.