Dags för studentfirande?

Snabb, enkelt, billigt säger de flesta att de är. Men vilka ska man välja för sin studentskylt? Vi hjälper dig hitta rätt. 

850

Designa studentskylt

Vad ska man tänka på när man ska designa en studentskylt? Det finns några tips som vi kan ge er: 

  • Se till att skylten kan kännas igen av den som den är till för. Antigen genom en bild eller en text med studentens namn på.
  • Tänk på att inte välja en bild som är för pinsam för studenten.
  • Välj ett material som tål regn - vi har ju blandat väder i Sverige så risken finns att det blir regn.
  • Fundera på storlek utifrån om du orkar hålla upp studentskylten

När det kommer till design av studentskylt finns det massor av färdiga mallar att använda sig.  På så sätt behöver du inte själv komma på en design utan kan välja den du tycker passar just din student bäst. Självklart finns det möjlighet att även komma med en helt egen design om man så önskar. 

Förutom design så behöver man även bestämma sig för vilken storlek och material skylten ska vara i. Samt om man vill ha en dubbelsidig eller enkelsidig studentskylt. 

 

Populäraste studentskylten

När man tänker på studenten i färger ser man blått och gult som den svenska flaggan. De flesta studentprylar man kan köpa har dessa två svenska färger. Därför är det även dessa färger som är absolut populärast när det kommer till design av studentskylt. Antingen kan de vara basfärgen eller så pryds det med gula och blå ballonger, band eller liknande. 

Förutom färger är det populärt att pryda sin studentskylt med en bild på studenten. Det väljs ofta en lite rolig bild från när studenten var liten, kanske smutsig eller gör en rolig min. Här kan ibland den som ska pryda studentskylten tycka det är pinsamt. Och lite pinsamt är väl ok eller hur. Men man bör ändå tänka efter så att det inte blir allt för pinsamt. Det beror såklart på vilken typ av person den student man ska fira är. 

I texten brukar det står studentens namn, årtal för som studenten firas och vilken klass den som firas har gått i. 

Det viktigaste med en studentskylt är att den går att känna igen och hitta i myllret av folk som väntar på att alla studenter ska springa ut. Håller man upp en skylt med en bild på studenten som barn kommer denne lättare kunna hitta sin familj, släkt, bekanta etcetera som kommit för att säga grattis till studenten.